Reteta de risotto cu ciuperci. Simplu de facut si extrem de delicios
Reteta de risotto cu ciuperci este raspunsul la intrebarea ta. Chiar daca numele suna pompos, este o reteta extrem de simpla , iar aroma este deosebita.
Asa ca alege cu grija ingredientele, fugi la cumparaturi si noteaza reteta de mai jos. O sa-i dai gata pe toti cu aceasta reteta minunata.
Reteta de risotto cu ciuperci
Ingrediente risotto cu ciuperci:
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa medie tocata fin
- 2 catei de usturoi tocati
- 400 g de orez Arborio
- 250 ml vin alb sec
- 1 l supa de pui
- 400 g de ciuperci la alegere
- 4 fire de cimbru sau 2 linguri de patrunjel
- 30 g unt
- 1 cana de parmezan ras
- 120 ml smantana lichida
- sare si piper
Mod de preparare risotto cu ciuperci:
- Se pun doua linguri de ulei intr-o tigaie si se lasa la incins, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul si se gatesc impreuna pentru 3-5 minute, dupa care se adauga orezul si se amesteca bine.
- In timp ce se amesteca constant se adauga vinul, pana in momentul in care orezul a absorbit tot lichidul. Dupa aceea se adauga ciupercile si se amesteca iar.
- Se pune supa, cate o ceasca pe rand, insa lichidul nu trebuie sa depaseasca orezul cu mai mult de un deget.
- Se amesteca continuu pentru ca orezul sa nu se lipeasca si se lasa la fiert pana devine al dente. Se adauga untul, patrunjelul si parmezul si se amesteca iar bine de tot.
- Se adauga smantana lichida, sarea si piperul, iar dupa ce s-a racit se poate servi.
Pofta buna!
Sursa: clickpoftabuna.ro